fbpx

Shafinaz

Shafinaz binti Ahmad Shazalli dilahirkan pada tahun 1986 di Taiping Perak. Berkelulusan Sarjana Muda Senibina, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

Dia mempunyai minat untuk membuat sketsa dan teater dan mengekspresikan dirinya dalam karya seninya. Keperibadian eklektiknya diilhami oleh puisi yang kemudian dia ubah menjadi kanvas dengan gambar siluet manusia abstrak, diselitkan dengan motif tradisional dan corak geometri.

Shafinaz menggunakan persekitarannya sekarang sebagai titik permulaan lukisannya. Pengalamannya sebagai wanita moden dalam masyarakat masa kini sering menjadi tajuk pelajarannya. Sebagai arkitek, garis adalah hadiah berterusan dalam lukisannya yang menghubungkan semua elemen dalam karya seninya.

Dari cinta dan ketakutannya, hingga kekecewaan dan kegembiraannya, ia tumbuh dan berkembang di kanvas. Shafinaz Shazalli adalah seniman moden yang tidak takut dengan perubahan. Dia terlibat dalam pameran Rantai Art Festival, KL dan MAYAS. Keseniannya dipilih untuk siaran media dalam DesignScape E-Magazine – Issue 4.

Total: