fbpx

Ain

Nurain Husniza atau Ain juga dikenali dengan nama artisnya sebagai @ainuvu di Instagram.
Ain adalah pelajar berusia 16 tahun dari Puncak Alam yang meluahkan sebahagian besar pemikiran dan pendapat melalui seninya. Sebilangan besar seninya ada dalam bentuk kartun, ilustrasi dan komik. Dia selalu menjadi anak muda yang lantang tentang pendapat dan ideanya sendiri. Dengan menggabungkan minatnya terhadap seni, dia terus mengekspresikan dirinya melalui lukisannya.
Ain menyukai komik dan lebih-lebih lagi jenis lakaran Jepun yang disebut manga, ini menimbulkan semangat untuk Ain mula meluahkan ideanya dan melukis.
Banyak tumpuan pada komiknya adalah untuk ekspresi dirinya sendiri. Sebagai contoh, beberapa lakaran komik adalah mengenai kehidupan pelajarnya di sekolah dan rasa tidak puas hati terhadapnya. Sebilangan besar seni dan komik adalah mengenai pendapatnya mengenai keadaan masyarakat awam seperti dirinya.
Ain kini masih seorang pelajar yang berminat dengan senilukis dalam aliran seni di sekolah menengah tetapi Ain bercita-cita dapat menjadi lebih profesional dalam hobinya dan berkongsi pandangannya. Dia yakin dengan menyertai pameran ini akan memberi pendedahan untuk meningkatkan pengetahuannya dalam bidang seni.

Total: