fbpx

Izzati Suza

 

Izzati Afiqah Che Suza dilahirkan pada 20 Disember 1995 belajar peringkat seni bina pada tahun 2013 di UiTM Sri Iskandar, Perak. Izzati Suza berhenti belajar untuk menjaga arwah ayahnya, Che Suza, bersama ibunya di Melaka. Pada tahun 2017, Izzati Suza mengambil bahagian dalam pertandingan Budaya Adat Vans dan rekaannya mendapat lebih daripada 50,000 undi dan menjadi viral di Facebook. Dia memutuskan untuk membuka studio / kedainya sendiri di Ayer Keroh sebagai tempat untuk mengembangkan dan meneroka perjalanannya. Kedai Suza dikhaskan untuk arwah ayahnya yang menjual barang dagangan super eksklusif seperti t-shirt dan beg tote

Pada tahun 2019, Izzati Suza mempamerkan karya seninya di Bazaar Seni yang dianjurkan oleh Bank Negara Malaysia, menghadiri KL Fashion Week dan membuka gerai di Fahrenheit88. KLFW membuat artikel untuk Izzati Suza, mengenalinya sebagai bakat di rumah.

Gaya seni khas Izzati Suza sangat khas kerana dia suka meletakkan humor dan bibir tebal pada wataknya. Salah satu barangan larisnya adalah sampul raya, ia dipaparkan di Harian Metro dalam talian, mStar dalam talian dan Radio EraFm. Izzati bekerjasama dengan beberapa jenama tempatan seperti Jonker Casing Haus dan Strange Sugar.

Total: